Page 1 of 1

G2 with external switch - possible ?

Posted: November 4th, 2014, 3:50 am
by sterhv
Greetings,
I wonder if an external switch (ex. pressure switch) could be connected to a G2 additional terminal (DxP interface?) to control it ?
Thanks in advance.

Re: G2 with external switch - possible ?

Posted: November 11th, 2014, 10:34 am
by DP_Sam
The iBoot-G2+ will allow local control to override other control methods, or work in conjunction with them.
Based on programming.
Check the manual for the iBoot-G2+ (specifically page 15) http://dataprobe.com/support/iboot/iboot-g2plus.pdf
The power is controlled when the input is connected to ground. When set for On or Off, holding the input to
ground will lock the power in the selected position allowing for manual override of all other control options. By
using both inputs, one set for On and the other for Off, you can use a three position switch to create an On –
Remote – Off switch.

Re: G2 with external switch - possible ?

Posted: November 11th, 2014, 11:49 am
by sterhv
DP_Sam wrote:The iBoot-G2+ will allow local control to override other control methods, or work in conjunction with them.
Based on programming.
Check the manual for the iBoot-G2+ (specifically page 15) http://dataprobe.com/support/iboot/iboot-g2plus.pdf
The power is controlled when the input is connected to ground. When set for On or Off, holding the input to
ground will lock the power in the selected position allowing for manual override of all other control options. By
using both inputs, one set for On and the other for Off, you can use a three position switch to create an On –
Remote – Off switch.
Thanks a lot, that's exactly what I was looking for

Re: G2 with external switch - possible ?

Posted: November 14th, 2014, 3:47 pm
by DP_Sam
Glad to help.